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u.S. Department ' 400 Seventh St., S.W,
of Transporiation Washington, D.C. 20590

Resedrch and
Special Programs
Administration

OCT 2 2 2003

Mr. Andrew N. Romach Ref. No. 03-0258
URS Corporation ' '

1600 Perimeter Park Drive

Morrisville, NC 27560

Dear Mr. Romach:

This is in response to your letter dated October 8, 2003
concerning the requirement for the shipper’s certification
under the Hazardous Materials Regulations (HMR; 49 CFR Parts.
171-180). Specifically you asked whether a shipper’'s
certification may be signed with a company name. :

The answer 1is no. The shipper’s certification specified in
§ 172.204 must be legibly signed by a principal, officer,
partner, or employee of the shipper or his agent
(§172.204(d)) . :

I hope this satisfies your request.

Sincerely,

- Jonr 3 ’é;-: e &

fransportation Regulations Specialist
Office of Hazardous Materials Standards
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Mr. Ed Mazzullo, Director

Office of Hazardous Material Standards
Research and Special Programs Administration
U.S. Department of Transportation

400 7th Street, SW

Washington, DC 20590-0001

FAX: (202) 366-3012

Dear Mr. Mazzullo:

I am writing to you to request a written regulatory interpretation concerning an acceptable shipper’s
certification on a hazardous material bill of lading. Does DOT accept the mechanically generated
name of thc company as the shipper’s certification? 49 CFR 172.204(a) states that “each person
who offers a hazardous malerial for transportation shall certify that the material is offered in
accordance with this subchapter by printing (manually or mechanically) on the shipping paper
containing the required shipping description the certification....”

The definition of person found in 49 CFR 171.8 rcads as follows: “Person means an individual,
firm, copartnership, corporatior, company. ...that transports a hazardous material to further a
commercial enterprise or offers a hazardous matcrial for transportation in commerce....”

Because the definition of *“Person” includes a company as well as an individual, and because 49
CFR 172.204(a) allows a mechanically generaled signature, it appears to me that the mechanically
generated name of the company (rather than an individual’s name representing that company)
would be an acceptable shipper’s certification. :

I would app};e’cﬁmc--ypur clarification of this qucstion.
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Andrew N. Romach
Regulatory Manager
URS Corporation

URS Corporation

1600 Perimeter Park Drive
Morrisville, NC 27560

Tel: 919.461.1220
Fax:919.451.1371
Andy_romach@urscorp.com
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